Niek Timmermans

Over mij

Wat als ik verander, wie zal ik dan worden?

Niek Timmermans

Vanaf mijn kindertijd ben ik al een allermans vriend. Vrolijk, sociaal, enthousiast en super toegankelijk.
Na een moeilijke periode tijdens mijn middelbare schooltijd, ontwikkelden mijn mentale problemen zich vanaf mijn begin twintiger jaren. Ik praat er met bijna niemand over. Een sociaal druk leven, reizen, zelfontwikkeling en professionele hulp zorgen niet voor het gewenste resultaat. Ook is er veel afleiding, het voelt veilig maar past dit wel nog wel bij mij?
Iedereen houdt van me, alleen ik zelf niet. Vragen zoals wie ben ik eigenlijk, wat wil ik en mag ik zijn zoals ik ben blijven me achtervolgen. Na meer dan tien jaar in de zorg en onderwijs te hebben gewerkt besluit ik eind 2019 alles achter me te laten. Een lang gekoesterde droom zal in vervulling gaan.

Mijn vrienden kopen een huis, trouwen en krijgen kinderen, maar dit is niet het leven dat ik (nu) voor ogen heb, ik wil niet thuis gaan zitten afwachten tot dit leven zich ontvouwd en besluit op reis te gaan. Ik ga fietsen van Nieuw Zeeland naar Cambodja voor een goed doel. Nog niet wetende dat mijn reis een gigantische wending zal krijgen.
Nadat het pikzwart wordt in mijn hoofd, start een bijzondere spirituele reis.
En deze reis is nog steeds in volle gang. In mei 2020 kom ik in een burn-out terecht. Helemaal “alleen” aan de andere kant van de wereld. Toch besluit ik te blijven en hier aan mijn herstel te werken. Als eerste word ik verplicht om te rusten. Ook ga ik met een coach/psycholoog aan de slag om te werken aan mijn herstel.

Tot de dag van vandaag heb ik regelmatig gesprekken met mijn coach/psycholoog. Na meer dan een jaar in Nieuw Zeeland te zijn geweest besluit ik verder te gaan naar Bali, Indonesië. Hier word ik herenigd met mijn zus, schoonbroer en neefje die op Bali wonen. Tijdens mijn tijd op Bali verblijf ik drie maanden in een silence retreat, helpt een healer mij af van mijn antidepressiva, leer ik wat kwalitatief goed mediteren is, ben ik verslaafd aan Yin-Yoga en kom ik in aanmerking met mijn nieuwe liefdes: breathwork en het ijsbad en volg ik een training tot breathwork coach. Mijn ontdekkingstocht is in volle gang.

Ik neem je graag mee in mijn verhalen via mijn blogs en podcast. Met als doel meer openheid te creëren rondom mentale gezondheid.

Feitjes

  • Niek 35 jaar 50% 50%
  • Km in NZ 50% 50%
  • Your Title Goes Here 50% 50%
Niek Timmermans

blurbHistory

My Story

K

Cras ultricies ligula sed magna

K

Curabitur arcu erat

K

Curabitur arcu erat, accumsan id

K

Donec rutrum congue leo eget malesuada

K

Donec rutrum congue leo eget

K

Pretium ut lacinia in

K

Sed porttitor lectus nibh Curabitur non