Links of rechts afslaan.

Uniek Life

Met mijn eigen spreekwoordelijke handboeien om sta ik geboeid te kijken naar misschien wel Nieuw Zeelands mooiste plekje, Milford Sounds. De eerste dag na de lockdown. Zoveel mensen die mij voor en tijdens deze reis vertellen hier moet je naar toe gaan. Maar waarom eigenlijk, aangezien alles mooi is in Nieuw Zeeland. Waarom is deze plek dan nog mooier dan de rest? Maar men heeft gelijk, dit is absoluut prachtig. Één van de meest magische plekken op de wereld waar ik ooit ben geweest.

Uniek Life

En dan, vanuit het niets slaat die in. Als het eerste kwartje tijdens het bezoek van een festival. Waar komt dit opeens vandaan, waar komen deze donkere en negatieve gedachten vandaan. Een stem die tegen me zegt: “Niek je hebt twee keuzes: Links of rechts af slaan. Links afslaan is blijven doen wat je altijd al deed. Veilig en bekend maar je zult nooit van je leven gelukkig worden. Rechts afslaan staat voor verandering en het doorbreken van het oude, het oude leven en de oude patronen die daar bij horen”.

Al sinds mijn midden twintigste worstel ik met mezelf. Mijn gedachten, het delen van mijn gevoelens en het aangeven van mijn grenzen. En dan die terugkomende vraag: WAT WIL IK IN GODSNAAM MET MIJN LEVEN!!!!!!! En nu op deze ochtend in het diepe zuiden van Nieuw Zeeland, sta ik hier helemaal alleen en ziet niemand om me heen hoe ik me echt voel. Ik sta lachend op een foto die iemand van me maakt, Ik lach en probeer te genieten. Probeer mijn gedachten te negeren maar het lukt me niet. Die dwingende stem waarvan ik een keuze moet maken blijft maar doorgaan. En die stem verteld mij nogmaals “Het kan Niek, je kunt veranderen en weer terug keren naar jezelf. Het zal niet makkelijk worden, maar het kan. De keuze is aan jou”.

Wanneer ik uitkijk over de Milford Sounds is het water ijzig rustig en kalm, alsof er iets te gebeuren staat. Stilte voor de storm? Ondanks het drukkende gevoel in mijn hoofd probeer ik te genieten van wat om me heen gebeurt. De rest van de dag verloopt in een roes. Ik speel mijn eigen toneelstuk en niemand ziet wat er zich in mij afspeelt. Het masker blijft stevig op mijn gezicht zitten en met alle kracht die ik in me heb hou ik het vast. Ik ben stil en besluit een keuze te maken.
Ik sla rechtsaf.

Uniek Life

Nieuw Zeeland, 28-05-2020